Jet-flex AB
 
HEM    |    TILLVERKNING    |    MASKINPARK    |    NYHETER    |    KONTAKT            
 
Mars 2014

Jet-Flex AB är sedan 1 Mars 2014 Generalagent för ERMAKSAN plåtbearbetningsmaskiner.

Ermaksan har funnits representerade på den Svenska markanden i över 10 år med ca 100 sålda Kantpressar & Gradsaxar , då Ermaksan önskade ny representant i Sverige valde de Jet-Flex AB som Generalagent då de ansåg att vi hade bäst kompetens och lång erfarenhet av plåtbearbetningsprocesser samt att vi redan i dag säljer Vattenskärmaskiner från TKW samt laserskärmaskiner och andra maskiner från TQ Laser i Kina.

Ermaksan som är en av världens största maskintillverkare inom plåtbearbetningsmaskiner är beläget i Bursa Turkiet , Företaget som är familjeägt och tillverkat maskiner sedan 60-talet har över 700 anställda på 80000 kvm fabriksyta tillverkar över 3000 maskiner årligen och har under 2014 påbörjat en tillbyggnad på 8000 kvm för att enbart tillverka Laserskärmaskiner.

Ermaksans maskinprogram är brett med Fiber & Co2 laserskärmaskiner, Plasmaskärmaskiner, Kantpressar i alla storlekar, Gradsaxar och stansmaskiner.

Ermaksan har återförsäljare i de flesta länder med en stor serviceorganisation.

Vi känner oss både stolta och trygga med att sälja deras maskinprogram som borgar för en hög kvalitet och mycket bra backup med service och starka garantier.

Vi levererar våra första sålda maskiner i början av Maj en Fiberlaser samt en Kantpress till ett företag i Västergötland och i Juni kommer En 4 KW Fiberlaser med automatladdning och avplockning för obemannad körning till Jet-Flex AB, där vi kommer hålla demo-körningar och visning samt köra en del egen produktion.

Vi köper även en Kantpress 3 meter 135 ton för visning med deras bästa styrsystem ER 90 , offline-programmering med 3-D import och plåtutbredningsmodul för koppling till laserskärmaskin.


Dessa både maskiner ser vi som absoluta utmanare till andra i dag maskin-tillverkare både i prestanda och användarvänlighet och konkurrenskraft.

I vårt åtagande ingår förutom installation och utbildning även starka garantier och serviceåtaganden och med vår långa erfarenhet av 15 års skärning och plåtbearbetning erbjuder vi en mycket stark support.

Kontakta oss för mer information och maskinspecifikationer, demo-körningar.Maj 2012

Investering i 2 styck vattenskärmaskiner från Tenking TKW samt övertar även agenturen för Sverige & Norge.Pressrelease oktober 2010

Jet-Flex AB I Bredaryd storinvesterar i Flerop.maskiner.

Jet-Flex AB har under sommaren investerat i fyra flerop.maskiner som är anpassade för olika material och detaljserier , tre stycken horisontella för serieproduktion och den största är en vertikal med rörelse 1500x600 mm med integrerad 4:e axel.

Vi har under flera år siktat på att utöka maskinparken i takt med kundernas önskemål och kombinationen med att vi har vatten &laserskärmaskiner i huset där vi skär ämnen för att nu även kunna färdigförädla detaljerna inom väggarna ser vi som en oslagbar kombination.

På plåtsidan har vi tidigare i år investerat i en ny kantpress med kraftig programvara för plåtutbredningar & verktygs-simulering ,så nu är vi är fulladdade för att kunna ta emot både fler och större ordrar.

Passa på att träffa oss på Elmia underleverantörsmässa i Gnosjömontern hall C
monter 02:16.

På bilden, två av de glada delägarna, bröderna Peter Ekman & Joakim Borg.
1996  Jet-Flex AB bildades med tre anställda & två kunder.

1997  köper vi första vattenskärmaskinen av märket ABB I-R.

1998  köper vi andra vattenskärmaskinen .

2000  första laserskärmaskinen investerades .

2001  tredje vattenskärmaskinen köptes.

2003  köper vi en ny kantpress på 80 ton.

2004  beslut om att bygga ny fabrik för 12 mkr togs.

2005  Jet-Flex AB blir kvalitets-cerifierade för ISO 9001:2000.

2005  Jet-Flex AB flyttar in i nya lokaler på 2000 m på Ängarna industriområde & byter ut vår första vattenskärmaskin mot en ny med högre kapacitet.

2006  har personalstyrkan ökat till 11 anställda och mer än 300 kunder i olika branscher.

2007  köper vi vår andra laserskärmaskin som skär upp till 20 mm plåt , vi säljer vår vattenskärmaskin och investerar i stället i nya högtryckspumpar för att öka kapaciteten i våra andra vattenskärmaskiner

För att kunna möta våra kunders önskan om snabbare leveranstider införde vi nattskift under hösten, och dubblade därmed vår leveranskapacitet.

2008 april  Hittills har vi anställt två nya duktiga medarbetare för att fortsätta att växa med våra kunder och vi ser framtiden med stor tillförsikt.

2010  investering i 4styck CNC-styrda Fleroperationsmaskiner för att kunna färdigställa detaljer ”in house”.

2011  investering i en ny kantpress 2500 mm x80 ton med off-line programmering och plåtutbredningsmodul, nu säkrar vi kvaliten på plåtbockningen och minskar ställtider.

2012  Vattenskärmaskinerna byts ut emot nya TKW och vi erhåller även agenturen för dessa maskiner.

2013  Vi satsar mer på maskinförsäljningen och säljer nu maskiner från TQ Laser.

2014  Vi erhåller Generalagenturen för ERMAKSAN plåtbearbetningsmaskiner ,med ett brett maskinprogram med bla Fiber-Lasermaskiner och Kantpressar.

2014  I och med ERMAKSAN Agenturen investerar vi i en 4 KW Fiberlaser med automathantering för obemannad körning samt en ny kantpress 135 ton x3100 mm.
 
Jet-Flex AB
Ängarna Industriområde
330 10 Bredaryd
Telefon: 0370-861 77
Fax: 0370-862 77